• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
29.03.2019

A fost lansat proiectul de educație financiară „Învață! Dă sens banilor”

 

Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” lansează primul proiect de educație financiară la nivel național „Învață! Dă sens banilor”. Cele două instituții își propun să sporească în rândul tinerilor nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiar-bancare, astfel încât, ajunși în fața unor situații, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Proiectul va veni cu o serie de materiale informative care să reflecte cele mai importante evenimente cu impact financiar semnificativ în viața unui om,  explicate într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor. De asemenea, sunt prevăzute instruiri și activități de promovare a materialelor informative, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să poate beneficia de acestea.

„Ne dorim ca prin intermediul educației financiare să contribuim la dezvoltarea unui sistem financiar solid în cadrul căruia consumatorii sunt protejați, educați și iau decizii financiare de o manieră responsabilă”, a subliniat Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, în discursul de deschidere.

„Creșterea nivelului de educație financiară va ajuta populația să ia decizii financiare adecvate conform circumstanțelor personale și familiale, contribuind astfel atât la o mai bună gestionare a finanțelor personale, cât și la o mai bună stabilitate a sistemului financiar”, a menționat Adrian Lupușor, director executiv al Expert-Grup, în deschiderea evenimentului.

Proiectul destinat, în mod special, adolescenților și tinerilor, antreprenorilor începători și persoanelor angajate în câmpul muncii, va ține cont și de nevoile altor categorii de populație care interacționează activ cu sistemul financiar, astfel încât să crească nivelul general al țării în ceea ce privește educația financiară.

Proiectul urmează a fi realizat în decursul unui an, timp în care cele două instituții își vor consolida eforturile pentru a crește nivelul de cunoștințe a populației în ceea ce privește gestionarea veniturilor personale, pentru „a da sens banilor”.

 

________________________________

VIDEO// Evenimentul de lansare a proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor”

 

VIDEO// Rolul sectorului IT în transformarea sistemului financiar

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).