• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.

  • Sergiu Cioclea, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606;

  • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

    A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde

Conferință cu tema „Politica monetară a Băncii Naționale a Moldovei” la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău

În vederea susținerii educației financiare la nivelul învățământului mediu de specialitate, BNM a organizat la 28 septembrie 2015 o sesiune interactivă găzduită de Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău cu participarea elevilor din anii III și IV, precum și a cadrelor didactice de specialitate ale colegiului.

Conferința cu tema „Politica monetară a Băncii Naționale a Moldovei” a urmărit sporirea transparenței BNM în ceea ce privește implementarea și promovarea politicii monetare, contribuind astfel la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a deciziilor de politică monetară și a interdependențelor dintre diverse procese macroeconomice din Republica Moldova. Prezentarea a vizat politica monetară a BNM prin prisma obiectivului fundamental al BNM de asigurare și menținere a stabilității prețurilor, a regimurilor de politică monetară cu menționarea avantajelor și dezavantajelor acestora, precum și a instrumentelor de politică monetară, specificând eficacitatea acestora în funcție de evoluțiile piețelor.

Totodată, discuțiile s-au centrat pe dinamica inflației și pe măsurile întreprinse de BNM în vederea atingerii obiectivului său fundamental, precum și pe aspectele definitorii ce stau la baza procesului decizional în cadrul BNM în materie de politică monetară, informând publicul despre preocupările și provocările BNM.

Experții BNM aduc sincere mulțumiri conducerii catedrei “Economie și Finanțe”, dnei Claudia Plămădeală pentru sprijinul oferit în activitatea de comunicare a BNM în sfera educaţională.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).
Vezi și