• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.

  • Sergiu Cioclea, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606;

  • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

    A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
11.04.2016

Sergiu Cioclea, Guvernator al BNM

 

 

Sergiu Cioclea deţine funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) din 11 aprilie 2016.

Sergiu Cioclea s-a născut în 1974 la  Chișinău. Deține diplomă de master în științe economice și diplomă de studii aprofundate în economie internațională și dezvoltare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris.

La data numirii în funcţie, Sergiu Cioclea are peste 17 ani de experiență în sectorul financiar-bancar. Înainte de a deveni guvernator al BNM, a ocupat funcția de director gerant, șef al Departamentului Finanțe Corporative pentru Rusia și țările ex-sovietice  în cadrul grupului BNP Paribas (2008-2015).

Sergiu Cioclea și-a început activitatea profesională în  1997 în funcția de economist responsabil de Europa Centrală și de Est, Rusia și Turcia, Divizia de Risc de Țară - Departamentul Cercetări Economice, Paris. În  1998 a activat în calitate de analist de obligațiuni, responsabil de Europa Centrală și de Est, Divizia Piețe Emergente - Departamentul Burse de Valori cu Venit Fix, Londra. În perioada 2000-2007 a ocupat funcția de asociat, apoi de director adjunct și director al Diviziei pentru Europa Centrală și de Est - Departamentul Finanțe Corporative, BNP Paribas, Paris.

Pe parcursul activității a fost  membru în Comitetul Executiv al BNP Paribas ZAO, Moscova și  membru în Comitetul European al Departamentului  Finanțe Corporative în cadrul  grupului BNP Paribas, Paris.

Pe parcursul carierei sale, Sergiu Cioclea a acumulat cunoștințe şi o vastă experiență  în domeniul economic și financiar-bancar. A publicat articole și a participat la numeroase conferințe economice.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).