• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
23.09.2016

Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al BNMVladimir Munteanu a fost numit prim-viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, vicepreședinte al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei, prin Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 222 din 23 septembrie 2016.

Vladimir Munteanu s-a născut în anul 1968 în satul Gura-Galbenă, raionul Cimişlia. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea - finanțe și credit (1992). Deține diploma de master în domeniul politicilor și managementului public obținută la Universitatea Harvard din SUA.

La data numirii în funcție, Vladimir Munteanu are peste 20 ani de experiență în sectorul financiar – bancar. Înainte de a deveni prim-viceguvernator, vicepreşedinte al Consiliului de supraveghere al Băncii Naţionale a Moldovei, a deţinut funcția de consilier  în domeniul operațiunilor monetar- valutare, Banca Sudanului de Sud în cadrul Fondului Monetar (2014- 09.2016).

Vladimir Munteanu și-a început activitatea profesională în anul 1992 în funcție de economist, Secția activitate economică externă, Direcția valută străină și relații externe, Banca Națională a Moldovei.

În perioada 1992 – 2000 a dezvoltat o carieră în Banca Națională a Moldovei deținând funcțiile de economist coordonator,  dealer principal, șef de secției, șef-adjunct de direcție, director-adjunct de Departament – șef de direcție, director al Departamentului Operațiuni Valutare și Relații Externe.

În perioada 2000 – 2002 a deţinut funcția de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale pentru Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Croația, Cipru, Israel, Macedonia, Moldova, România, Ucraina și Olanda.

În perioada 2003-2004 a deținut funcția de secretar I al Ambasadei Republicii Moldova la Washington, SUA.

În perioada 2003-2006 a deţinut funcția de reprezentant al debitorilor Agenției Internaționale pentru Dezvoltare (AID) pentru statele din Europa și Asia Centrală.

În perioada 2005-2007 a deţinut funcția  de consilier al directorului executiv al Fondului Monetar Internaţional pentru Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Croația, Cipru, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Ucraina și Olanda, Washington D.C.

În perioada 2009-2011 a deţinut funcția de economist superior, Departamentul European al Fondului Monetar Internațional, Washington D.C.

În perioada 2012-2014 a activat în calitate de consultant/partener al Companiei Internaționale de consultanță ”MEGA” , SUA/Moldova si a predat cursul “Stabilitatea Financiară” în cadrul Programului de Masterat al Institutului Internațional de Management.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).