Параметры специальных возможностей

  • Программа приема граждан руководством Национального банка Молдовы.
    Регистрация на аудиенцию осуществляется на основании письменного обращения по рассматриваемой теме.


  • Анка Драгу, президент

    Первая среда месяца: 14:00-16:00
    Телефон: +373 22 822 606.

  • Владимир Мунтяну, первый вице-президент

    Вторая среда месяца: 14:00-16:00
    Телефон: +373 22 822 606.

  • Татьяна Иваничкина, вице-президент

    Третья среда месяца: 14:00-16:00
    Телефон: +373 22 822 607.

  • Константин Шкендра, вице-президент

    Четвертая среда месяца: 14:00-16:00
    Телефон: +373 22 822 607.
Пожалуйста, внимательно прочитайте требования о приеме и рассмотрение петиции в адрес Национального банка

Подробнее.

 

Main navigation BNM

Развернуть Скрывать
18.04.2024

Anca Dragu la întâlnirea cu omologul său din Ucraina: Îmi exprim profunda îngrijorare față de impactul pe care îl are războiul asupra populației civile

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, și omologul său de la Kiev, Andriy Pyshnyy, au avut o întrevedere la Washington, unde se desfășoară reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Guvernatorii celor două bănci centrale au abordat o serie de teme actuale ce țin de evoluțiile macroeconomice și obiectivele în supravegherea și asigurarea stabilității sectoarelor financiare. Un subiect aparte de discuție a fost implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina și aplicarea standardelor internaționale privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor și a finanțării terorismului.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a subliniat disponibilitatea ambelor părți de a face schimb de experiență și a colabora în pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și în domeniul continuității afacerii și convergență.

În contextul discuțiilor, Anca Dragu a exprimat o preocupare profundă referitoare la războiul din Ucraina și, în mod special, îngrijorarea cu privire la impactul acestuia asupra populației civile. Guvernatoarea BNM a exprimat convingerea fermă că sprijinul internațional acordat Ucrainei reprezintă o susținere a valorilor democratice și a libertăților fundamentale.

În cadrul întrevederii, Anca Dragu i-a lansat lui Andriy Pyshnyy invitația de a participa la ședința Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, care va avea loc în luna iulie la Chișinău.

 

 

 

 

 

 

Подписка на рассылку новостей
CAPTCHA
Вопрос для проверки того что Вы являетесь человеком (с целью предотвращения автоматического спам ввода).