Accessibility options

  • Schedule of reception of citizens by the Executive Board of the National Bank of Moldova.
    The registration of applicants for an audience is carried out based on a written request on the subject addressed.


  • Anca Dragu, Governor

    1st Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, First Deputy Governor

    2nd Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, Deputy Governor

    3rd Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, Deputy Governor

    4th Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 607.

Please, note the requirements for receiving and examining petitions and requests for access to information of public interest addressed to the National Bank of Moldova!

Details

 

Main navigation BNM

Expand Hide
03.11.2017

Conducerea BNM a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE în Republica Moldova

 

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și viceguvernatorul Cristina Harea despre mersul reformelor din sectorul bancar și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

Șeful băncii centrale a apreciat sprijinul european în implementarea cu succes a proiectului Twinning și inițierea unui nou proiect de asistență în domeniul financiar-bancar. În acest context, guvernatorul BNM a apreciat înalt asistența oferită băncii centrale a Moldovei de către consilierul de rang înalt al UE, Aldona Jociene, în domeniul reglementării și supravegherii bancare.

La rândul său, Peter Michalko a reafirmat deschiderea UE pentru a oferi în continuare Băncii Naționale suportul necesar desfășurării reformelor și a menționat importanța realizării tuturor angajamentelor luate de autorități în cadrul programului cu FMI și cu Uniunea Europeană pentru redobândirea credibilității BNM urmare crizei bancare. În acest context, Peter Michalko a subliniat importanța investigării fraudelor din sectorul bancar. Oficialul european a apreciat progresul țării noastre în crearea unui cadru de reglementare modern de supraveghere aliniat la standardele UE (Basel III) și a insistat asupra necesității de a fortifica în continuare independența și competențele de supravegere ale BNM care au menirea să asigure stabilitatea financiară și transparența sectorului financiar-bancar în interesul tuturor cetățenilor țării.

Aceasta este a doua vizită a șefului Delegației UE Peter Michalko la BNM. La 20 octombrie 2017, Banca Națională a găzduit o ședință comună cu șefii misiunilor diplomatice din țările UE în Republica Moldova, la care a participat și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Evenimentul la care s-a discutat despre evoluțiile macrofinanciare și situația din sistemul bancar a avut loc după ședința anuală a FMI și Grupului Băncii Mondiale.

Subscribe to Newsletter
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.