Accessibility options

  • Schedule of reception of citizens by the Executive Board of the National Bank of Moldova.
    The registration of applicants for an audience is carried out based on a written request on the subject addressed.


  • Anca Dragu, Governor

    1st Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, First Deputy Governor

    2nd Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, Deputy Governor

    3rd Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, Deputy Governor

    4th Wednesday of the month: 14.00-16.00;
    Telephone: +373 22 822 607.

Please, note the requirements for receiving and examining petitions and requests for access to information of public interest addressed to the National Bank of Moldova!

Details

 

Main navigation BNM

Expand Hide
02.04.2024

Lecție publică de educație financiară în Călărași cu guvernatoarea BNM, Anca Dragu

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a susținut astăzi la Călărași o lecție publică despre rolul și obiectivele băncii centrale în prezența unui grup de liceeni din raion și profesorii lor.

Evenimentul a decurs într-o atmosferă interactivă, guvernatoarea BNM având toată deschiderea să răspundă la întrebările elevilor și ale profesorilor pe diverse teme financiar-bancare.

„Orice concept sau temă de educație financiară completează cunoștințele consumatorilor, astfel încât acestea să le fie la îndemână, atunci când au nevoie să ia o decizie financiară personală. Copiii și tinerii sunt consumatorii de azi și de mâine, cu viitoare responsabilități pentru bunăstarea lor și a familiilor lor, iar educația financiară este o prioritate importantă, care le va veni în ajutor pe termen lung”, spune Anca Dragu.

Șefa băncii centrale le-a povestit tinerilor despre importanța deciziilor de politică monetară a Băncii Naționale pentru susținerea dezvoltării economiei, alături de deciziile altor autorități, și despre instrumentele pe care le deține BNM în temperarea inflației. Le-a vorbit, de asemenea, despre armonizarea activității de reglementare și supraveghere a sectorului bancar cu cele mai bune practici din Uniunea Europeană, despre inovații și  multe alte aspecte ce țin de acțiunile BNM.

Lecția publică a avut loc în cadrul Campaniei Naționale de „Educație financiară pentru toți”, derulată de BNM în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu sprijinul proiectului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

Anca Dragu a fost invitată la Călărași de Muzeul de Istorie și Etnografie din raion, care a creat  o expoziție permanentă dedicată monedei naționale, și care anul trecut a participat la concursul „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”, organizat de BNM cu prilejul celor 30 de ani de la punerea în circulație a leului moldovenesc.

Astfel, după lecția publică, guvernatoarea BNM a vizitat muzeul. "O oază de frumos, de istorie, de cunoaștere..." , a scris Anca Dragu în albumul care adună impresiile vizitatorilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe to Newsletter
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.