Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
30.11.2023

Aproape 300 de elevi și studenți au călătorit pe „Drumul banilor” de Ziua leului moldovenesc

 

Călătoria pe „Drumul banilor” – un eveniment de educație financiară organizat  de Banca Națională a Moldovei împreună cu băncile comerciale, a început în primele ore ale zilei de 29 noiembrie 2023, cand leul moldovenesc a împlinit 30 de ani.

În acestă zi, aproape 300 de vizitatori au trecut pragul băncii centrale care și-a deschis porțile pentru elevii și studenții doritori să fie mai aproape de lumea financiară.

Călătoria a început la banca centrală care le-a oferit vizitatorilor posibilitatea  de afla multe lucruri interesante legate de circulația banilor, cum ajung aceștia la bănci, în economie și la consumatori.

În sala de expoziții a Băncii Naționale, oaspeții au admirat colecția de monede comemorative și jubiliare emise de BNM, precum și de alte bănci centrale, și au examinat specimene de însemne monetare și să vadă cum arată o machetă de monedă pe care o utilizează monetăriile la baterea acesteia. De asemenea, vizitatorii au aflat mai multe despre elementele de siguranță ale monedei naționale.

Excursia a continuat la bănci comerciale, unde experții le-au povestit copiilor și tinerilor studioși despre ceea ce înseamnă o bancă,  inovațiile financiare și de ce dezvoltarea tehnologică și digitală este importantă pentru o piață financiară, care, alături de alte componente economice, joacă un rol esențial pentru  creșterea nivelului de trai în societate.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rândul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).