• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.

  • Sergiu Cioclea, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606;

  • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

    A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde

Cursuri de educație financiară de Ziua Internațională a Economisirii

Participanți: 
Elevi și profesori-formatori
Ministerul Educației al RM
Fondul European pentru Europa de Sud-Est
Banca Națională a Moldovei

În perioada 27-28 octombrie, Banca Națională, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu asistența tehnico-financiară a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), a desfășurat cursuri de educație financiară pentru elevi și profesorii-formatori la acest subiect din diverse raioane ale republicii. Seminarele au avut loc în contextul  Zilei Internaționale a Economisirii ce urmează să fie marcată pe 31 octombrie.

Scopul atelierelor  de lucru destinat formatorilor a vizat dezvoltarea unei discipline financiare și elaborarea metodologiei  necesare pentru organizarea activităților în acest sens pentru copii de diferite vîrste. De asemenea, participanții și-au propus dezvoltarea abilităților elevilor în vederea gestionării corecte a banilor și de creare a propriului buget. În concluzie, discuțiile purtate s-au axat pe direcția identificării necesității unei Strategii Naționale de Educație Financiară.

În cadrul seminarelor au fost utilizate metode interactive care au creat o atmosferă captivantă de colaborare optimă. Acestea au inclus în special jocuri didactice, activități în grup și brainstormingul. Un interes sporit a prezentat, în aceeași ordine de idei, și simularea situațiilor ce implică luări de decizii financiare, fie și simple, dar care sunt determinante în asigurarea incluziunii financiare la nivel de societate.

La finalul întrunirilor, participanții au vizitat sala de expoziții a Băncii Naționale.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).
Vezi și