Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a vorbit în deschiderea conferinței Institutului Aspen România

Participanți: 
Dorin Drăguţanu
Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei
Oficiali de rang înalt din România, Ucraina, Georgia, precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale, BERD

Astăzi, 18 martie, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, a participat la conferința Institutului Aspen România, organizată la București.

Evenimentul care și-a propus să analizeze opțiunile de finanțare a economiilor din Uniunea Europeană care nu fac parte din zona monedei unice a reunit oficiali de rang înalt din România, Ucraina, Georgia, dar și reprezentanți ai Băncii Mondiale, BERD și ai altor instituții financiare din România.

În discursul rostit la deschiderea conferinței, guvernatorul Băncii Naţionale a  Moldovei a subliniat că țara noastră se confruntă cu aceleași provocări ca și România, în ceea ce privește găsirea surselor optime de finanțare a creșterii economice sustenabile, crearea locurilor de muncă și sporirea bunăstării populației.

“Reformele structurale orientate spre ameliorarea climatului de afaceri trebuie accelerate, iar pentru o îmbunătățirea continuă a poziției Republicii Moldova în clasamentul  Doing Business, întocmit de Banca Mondială, sunt necesare adoptarea unor măsuri suplimentare și specifice. Întărirea conexiunilor Republicii Moldova cu  economiile puternice din Uniunea Europeană ar trebuie să fie o prioritate, iar inițierea discuțiilor la nivel înalt în ce privește noile canale de distribuție pe teritoriul comunității europeane, pentru produsele autohtone, ar trebui să fie un obiectiv strategic pe termen scurt”  a mai subliniat Dorin Drăguțanu.

Guvernatorul a mai spus că o atenție deosebită trebuie acordată reformei în educație, iar accelerarea reformei justiției și lupta pentru combaterea corupției sunt o precondiție pentru convingerea partenerilor străini să investească în Republica Moldova.

Institutul Aspen România este partener internaţional al The Aspen Institute din SUA și are ca misiune promovarea unui dialog informal și critic pe diverse teme de interes pentru societate.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).
Vezi și