Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
29.04.2024

O oră de educație financiară cu guvernatoarea BNM, Anca Dragu, la un liceu din capitală

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a participat astăzi la o sesiune interactivă de educație financiară la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău.

Cei peste 120 de elevi prezenți la eveniment au avut ocazia să afle direct de la șefa băncii centrale despre rolul și atribuțiile acestei instituții, să înțeleagă mai bine fenomenul inflației, importanța stabilității prețurilor și modalitățile prin care BNM reglementează și supraveghează sectorul bancar. De asemenea, discuțiile au acoperit teme precum ratele dobânzilor și impactul deciziilor financiare în viața de zi cu zi.

Dialogul deschis a permis elevilor să adreseze întrebări și să împărtășească opinii. Anca Dragu a fost impresionată de interesul tinerilor, încurajându-i să continue să exploreze și să înțeleagă mai bine domeniul finanțelor.

„Această interacțiune este un pas important în direcția angajamentului BNM de a promova educația financiară în societate și de a încuraja o participare activă a tinerilor în economia țării. Vrem să ajutăm tinerii să își creeze un viitor financiar sigur. Este esențial ca ei să înțeleagă principiile economice de bază pentru a putea naviga cu succes în lumea financiară. O înțelegere profundă a acestor noțiuni îi va transforma în cetățeni informați și pregătiți pentru a lua decizii financiare responsabile și pentru a contribui la dezvoltarea economică durabilă a Moldovei”, afirmă Anca Dragu.

Lecția publică a avut loc în cadrul Campaniei Naționale de „Educație financiară pentru toți”, desfășurată de BNM în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu sprijinul proiectului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).