Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
27.10.2023

Întrevedere în contextul deținerii de către BNM a președinției Consiliului de Conducere al Centrului de Excelență în Finanțe

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu Jana Repanšek, Directoarea Centrului de Excelență în Finanțe (CEF) din Ljubljana, Slovenia.

Întrevederea a avut loc în contextul deținerii pe parcursul perioadei iunie 2023 - iunie 2024 de către Octavian Armașu a funcției de Președinte al Consiliului de Conducere al CEF. Astfel, au fost discutate subiecte privind guvernanța Centrului.

Totodată, au fost abordate activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Banca Națională a Moldovei, transformare instituțională în organizație orientată spre învățare”, care se află în proces de implementare cu suportul CEF.

Proiectul respectiv, cu o durată de trei ani, a fost lansat în luna iunie 2023, iar printre obiectivele acestuia se numără: crearea unei funcții interne de gestionare și formare a cunoștințelor, dezvoltarea capacității interne pentru consolidarea abilităților de conducere în cadrul departamentelor, capacitatea de elaborare și furnizare a instruirilor de formare online și la cerere în conformitate cu modelul de competențe profesionale al BNM etc.

Banca Națională este prima instituție din regiune care beneficiază de un asemenea proiect, la care pot aplica și alte instituții interesate din Republica Moldova.

Guvernatorul și-a exprimat aprecierea și recunoștința pentru sprijinul valoros acordat de CEF în procesul implementării proiectului sus-numit, precum și pentru instruirile oferite pe parcursul anilor, care au contribuit la dezvoltarea profesională a angajaților băncii centrale.

CEF este o organizație internațională care are misiunea de a sprijini dezvoltarea capacităților profesionale prin instruirea funcționarilor din sectorul financiar din Europa de Sud-Est, https://www.cef-see.org/.

Republica Moldova a aderat la CEF în anul 2015. În cadrul Consiliului de Conducere al CEF, Republica Moldova este reprezentată de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei și de ministrul finanțelor al Republicii Moldova, care dețin câte un vot în procesul decizional.

Conform procedurilor interne privind guvernanța CEF, mandatul de președinte al Consiliului de Conducere al CEF se transmite în mod automat tuturor țărilor membre ale CEF, conform consecutivității alfabetice.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).