• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
03.01.2023

Condiții de utilizare

 1. Generalități
 • Obiectivul de bază al paginii web oficiale (în continuare site-ul web) a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) este de a asigura prezentarea într-o manieră accesibilă, corectă, coerentă și actuală a informațiilor de interes public cu privire la activitatea și deciziile instituției, conform legislației în vigoare.
 • Conform legislației în vigoare, site-ul web al BNM reprezintă o sursă oficială de informații.

 

 1. Condiții de utilizare
 • Utilizarea acestui site web este condiționată de acceptarea de către utilizator a termenilor și condițiilor de utilizare.
 • BNM nu își asumă răspunderea pentru eventualele pierderi suferite de o persoană care își bazează deciziile, acțiunile sau inacțiunile sale pe informațiile publicate pe site-ul BNM.
 • Informațiile publicate pe site-ul web constituie obiectul unor permanente revizuiri și actualizări. Ca urmare, BNM își rezervă dreptul de a opera modificări în conținutul și structura site-ului în orice moment și fără preaviz.
 • BNM depune eforturi susținute pentru ca funcționarea site-ului web să fie continuă, iar eventualele întreruperi să fie minime. BNM nu poartă răspundere pentru cazurile în care site-ul web, sau anumite informații publicate pe acesta devin inaccesibile utilizatorilor.
 • Site-ul web al BNM oferă și legături către alte site-uri, considerate a fi utile. Deoarece acestea nu se află sub autoritatea, sau sub controlul instituției, BNM își declină orice răspundere privind conținutul acestora.
 • Persoanele care accesează site-ul web al BNM, în calitate de utilizatori, se obligă să nu facă abuz sub nici o formă asupra conținutului și funcționalității site-ului web, în special cu referință la atacuri cibernetice, scanări de vulnerabilități de securitate, reproduceri ale site-ului etc. În caz contrar, violarea acestor clauze va atrage răspunderea tuturor părților culpabile în conformitate cu legislația civilă și penală a Republicii Moldova.

 

 1. Drepturi de autor
 • Drepturile de autor asupra întregului conținut al acestuia aparțin în totalitate Băncii Naționale a Moldovei.
 • BNM permite accesul liber la informațiile publicate pe site-ul web.
 • Informațiile publicate pe site-ul web al BNM pot fi copiate, sau imprimate numai în scop personal.
 •  Reproducerea parțială sau integrală a paginilor acestui site web, precum și distribuirea sub orice formă și prin orice mijloace a conținutului acestora este permisă numai cu indicarea sursei. În cazul prelucrării de către utilizator a datelor statistice publicate pe site-ul web, acest lucru trebuie menționat în mod expres. De asemenea, în cazul în care informații publicate pe site-ul web al BNM sunt integrate în documente destinate comercializării, persoanele fizice sau juridice care publică documentele au obligația de a-și înștiința clienții înainte ca aceștia să efectueze vreo plată, precum și de fiecare dată când accesează o informație preluată de pe site-ul web al BNM, că informațiile respective pot fi obținute gratuit de pe site-ul web al BNM.
 • Utilizatorii au dreptul de a insera în paginile proprii legături către site-ul web al BNM, cu condiția asigurării contextului original, respectiv prin deschiderea unei noi ferestre pentru vizualizarea acestuia.

 

 1. Datele cu caracter personal
 • BNM, în mod implicit nu colectează date cu caracter personal despre utilizatorii site-ului web al BNM. La fiecare accesare a site-ului, serverele BNM înregistrează automat doar informațiile transmise de browser-ul vizitatorilor (data și ora accesării, IP, tip browser etc.).
 • Sunt însă cazuri, în care, pentru a beneficia de un serviciu prin intermediul website-ului (ex. formularul de feedback, abonarea la comunicate de presă, știri și alte notificări - RSS), utilizatorilor le sunt solicitate unele informații de natură personală (ex. nume, prenume, adresă de e-mail).
 • BNM, în conformitate cu cadrul legal în domeniul protecției datelor cu caracter personal, asigură administrarea în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale care îi sunt furnizate. Informațiile înregistrate vor fi utilizate numai de către administratorii site-ului și de către structurile din cadrul BNM cărora le sunt destinate. Informațiile personale colectate nu vor fi transmise în afara instituției.
 • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră sau doriți să vă exercitați drepturile legale în legătură cu datele pe care le deținem, vă puteți adresa responsabilului cu prelucrarea datelor cu caracter personal al BNM la adresa de e-mail datepersonale@bnm.md și/sau în scris la adresa de corespondență Banca Națională a Moldovei, strada Grigore Vieru 1, Chișinău, cod poștal 2005.
Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).