• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
18.10.2023

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, invitatul podcastului „Dă sens banilor”

 


Cea de-a zecea ediție a podcastului „Dă sens banilor” vine cu noutăți despre sprijinul oferit de Statele Unite ale Americii pentru accelerarea reformelor și inovațiilor în domeniul financiar-bancar, precum și promovarea educației financiare în Republica Moldova.

Invitatul ediției este Ambasadorul  SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Șeful diplomației Statelor Unite ale Americii discută cu gazda podcastului, jurnalista Liliana Barbăroșie, despre prioritățile proiectului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), cu suportul căruia Banca Națională a Moldovei (BNM) se pregătește să lanseze o campanie extinsă de educație financiară în Republica Moldova. De asemenea, Ambasadorul SUA se referă la realizările proiectului Transparența Sectorului Financiar al USAID (FSTA), datorită căruia BNM va dispune prima în regiune de un instrument inovator de supraveghere pentru monitorizarea tranzacțiilor în vederea detectării unor tentative eventuale de spălare a banilor.

Invitatul podcastului se mai referă la avantajele soluției eKYC ”electronic Know Your Customer”, un alt proiect implementat de BNM cu sprijinul USAID, prin care sistemul bancar din Republica Moldova avansează pe calea implementării procesului de identificare la distanță a clienților instituțiilor financiare.

Podcastul mai include o rubrică de întrebări pe scurt, precum: Cu ce se ocupă ambasadorul SUA  în R. Moldova? Ce ar trebui să facă Moldova pentru a atrage mai mulți investitori? Ce sfaturi ar fi utile tinerilor din Moldova care doresc să înceapă o afacere sau să facă investiții? etc.

Podcastul poate fi vizionat pe data de 19 octombrie, începând cu ora 9.00, pe platformele:

Iar în variantă audio, pe:

și alte platforme de podcast.


Podcastul „Dă sens banilor” își propune să explice cu regularitate teme economice într-un context în care crizele din ultimii ani au scos în evidență în mod repetat necesitatea fortificării educației financiare a cetățenilor Republicii Moldova.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).