• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
06.06.2019

Banca Națională a transmis președinția Centrului de Excelență în Finanțe către un alt membru al acestei organizații

 

Banca Națională a Moldovei a găzduit ședința anuală a Centrului de Excelență în Finanțe (Ljubljana, Slovenia),  recunoscut în lume prin sprijinul pe care îl oferă pentru implementarea reformelor în domeniile finanțelor publice și financiar-bancar în Europa de Sud-Est prin activități de instruire.

Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt ai băncilor centrale și ministerelor de finanțe ai țărilor –membre: Albania, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România și Slovenia.

Întrunirea a fost organizată cu ocazia transmiterii de către Republica Moldova a președinției Centrului de Excelență în Finanțe (CEF) către un alt membru al acestei organizații internaționale – Muntenegru, după un an de exercitare a împuternicirilor respective. Ședința a fost prezidată de prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, care a îndeplinit funcția de președinte al Consiliului de Conducere al CEF în anul ce s-a scurs.

Invitații la eveniment au purtat discuții și în cadrul unei mese rotunde, care a constituit o platformă importantă pentru schimburi de idei, dar și pentru stabilirea parteneriatelor atât la nivel național, cât și la cel regional.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a menționat:  „Apreciem mult expertiza și deschiderea CEF pentru cooperare și împărtășirea reciprocă a cunoștințelor, destinată băncilor centrale. Această cooperare este una rezultativă și poate avea doar sorți de izbândă.”

La rândul său, directorul CEF, Jana Repanšek a spus: „Programul nostru de studiu se bucură de o reputație înaltă printre participanții din Europa de Sud-Est și din alte părți. Împreună cu instituțiile partenere vom continua să oferim expertiză de rang înalt în domeniul managementului finanțelor publice și al băncii centrale”.

În Consiliul de conducere al CEF, Republica Moldova este reprezentată de către Banca Națională și Ministerul Finanțelor, ambele instituții având câte un vot în cadrul acestui organ decizional.

Link la site-ul CEF: https://www.cef-see.org/

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).