• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.03.2020

Băncile vor fi mai prudente la externalizarea activităților

 

În Monitorul Oficial a fost publicat Regulamentul privind externalizarea activităților și operațiunilor băncii, aprobat de Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Acesta se înscrie în setul de acte normative necesare implementării Legii privind activitatea băncilor și ia în considerare prevederile „Ghidului privind acordurile de externalizare” emis de Autoritatea Bancară Europeană.

Implementarea noului act normativ va contribui la o mai bună administrare în domeniul externalizării și implicit, a riscurilor asociate. Astfel, au fost reflectate activitățile care nu se consideră externalizate. La fel, conform regulamentului, băncile vor aplica rigori mai înalte la evaluarea furnizorului, se vor adapta cerințelor la externalizarea în lanț și vor desfășura auditul extern la activitățile externalizate de importanță materială. În acest sens, procedura de obținere a aprobării prealabile a Băncii Naționale a Moldovei a fost adusă în concordanță cu procedura administrativă expusă în Codul administrativ.

Prevederile stabilesc, de asemenea, modalitatea de  externalizare a tehnologiei informației și comunicațiilor, care este vizată într-un un capitol separat, ținând cont de specificul domeniului respectiv.

Regulamentul privind externalizarea activităților și operațiunilor băncii vine să îmbunătățească activitatea băncilor sub aspectul prudențialității și corespunde standardelor europene în acest sens.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).