• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.01.2016

BNM a blocat un grup de acționari ai BC „Moldova-Agroindbank” S.A. care activează concertat

22 ianuarie 2016

În urma informațiilor eronate publicate de unele instituții mass-media, Banca Națională a Moldovei vine cu precizările următoare:

Pe data de 23 decembrie 2015, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a stabilit că un grup de acționari ai BC „Moldova-Agroindbank” S.A., compus din Money@Box Ltd, Nestol Limited, Business Worldwide Alliance Financial Services Ltd și Advanced Asset Protection LTD, acționează concertat în raport cu această bancă și au achiziționat o cotă substanțială în capitalul social al băncii în mărime de 3,53 la sută, fără a dispune de permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale.

Acționarii BC „Moldova-Agroindbank” S.A.– Money@Box Ltd, Nestol Limited, Business Worldwide Alliance Financial Services Ltd și Advanced Asset Protection LTD au fost informați despre incidența prevederilor art.15 alin.(2) din Legea instituțiilor financiare vizînd suspendarea de drept a exercițiului dreptului de vot, al dreptului de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, al dreptului de a introduce chestiuni în ordinea de zi, al dreptului de a propune candidați pentru membrii consiliului băncii, ai organului executiv și ai comisiei de cenzori ale băncii și al dreptului de a primi dividende.

Banca Națională a solicitat acționarilor nominalizați de a se conforma cu prevederile Legii instituțiilor financiare  care stipulează  obligativitatea acționarilor de a înstrăina , în termen de 3 luni de la data de 23 decembrie 2015, acțiunile aferente cotei substanțiale achiziționate, fără permisiunea prealabilă a Băncii Naționale, în capitalul social al BC „Moldova-Agroindbank” S.A..

În luna aprilie 2015 au fost efectuate o serie de tranzacții cu acțiunile BC „Moldova-Agroindbank” S.A., inclusiv cu acțiunile de tezaur ale băncii. În urma acestor tranzacții, acționari ai băncii au devenit următoarele persoane juridice nerezidente: Business Worldwide Alliance Financial Services Ltd (cu o cotă în capitalul social al băncii de 0,98 la sută), Money@Box Ltd (0,95 la sută), Nestol Limited (0,98 la sută) și Advanced Asset Protection LTD (0,61 la sută). 

Conform Legii instituțiilor financiare, achiziționarea cotelor de participare sub 1 la sută din capitalul social al băncii nu necesită solicitarea permisiunii prealabile din partea Băncii Naționale. Acționarii nominalizați nu au solicitat, și, prin urmare, nu au primit permisiunea prealabilă a  Băncii Naționale pentru achiziționarea acestor cote individuale.

Banca Națională va acționa în continuare în conformitate cu legislația în vigoare și cu cele mai bune practici internaționale în vederea sporirii nivelului de transparență a structurii acționarilor și asigurării unei administrări prudente și sănătoase a băncilor.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).