• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
01.12.2016

BNM lansează un nou chestionar pentru a afla opinia utilizatorilor privind statistica sectorului extern


Banca Naţională a Moldovei este instituţia publică ce are atribuţii de elaborare, analiză şi publicare a statisticii Conturilor internaționale privind evoluția sectorului   extern (Balanța de plăți, Poziția investițională internațională și Datoria externă). În vederea îmbunătăţirii acestor statistici, BNM a elaborat și a publicat pe pagina sa web oficială Chestionarul utilizatorului de date statistice privind sectorul extern al Republicii Moldova. Astfel, se intenţionează o înțelegere mai bună a necesităţilor utilizatorilor.

Acest chestionar este actual datorită interesului sporit față de statistica sectorului extern. Economia Republicii Moldova este una deschisă, astfel încât sectorul extern are implicații majore asupra ei și scoate în evidenţă problemele sale structurale. O provocare  în acest sens este de a trece de la o creştere economică bazată pe consum la una susţinută de investiţii, producţie şi exporturi, aceşti indicatori fiind urmăriţi şi de către partenerii de dezvoltare.

Chestionarul a fost lansat pentru toţi utilizatorii de date statistice privind sectorul extern, indiferent de sfera lor de activitate şi scopul de utilizare a acestor date. Respondenții îl pot accesa în trei versiuni lingvistice – română, engleză și rusă. 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).