• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.12.2019

BNM pune în circulație noi monede jubiliare și comemorative

 

Începând cu 20 decembrie 2019, Banca Națională a Moldovei pune în circulație cinci  monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.

Astfel, seria „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău” este completată cu două monede comemorative consacrate  împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Alecu Russo - poet, prozator, eseist, memorialist și critic literar român, una cu valoarea nominală de 100 lei, bătută în aur și una cu valoarea nominală de 50 lei, bătută în argint.

O altă monedă este „Ghiocelul bogat ( Leucojum aestivum L.)” din seria „Cartea Roșie a Republicii Moldova”, care vine cu un mesaj către contemporaneitate despre protecția plantelor aflate pe cale de dispariție. Moneda este confecționată din argint, are valoarea nominală de 50 lei și un tiraj de 350 piese.

Concomitent, este inaugurată o serie nouă de monede întitulată „Poveștile copilăriei”, care va fi deschisă cu monedele comemorative din tombac argintat  cu valoarea nominală de 20 lei - „Făt Frumos și Ileana Cosânzeana” și „Capra cu trei iezi”. Noua serie este dedicată copiilor pentru a trezi interesul față de numismatică, care vine să promoveze în rândul acestora valori morale, să valorifice cultura și tradițiile autohtone.

Monedele jubiliare și comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare, sunt însoțite de certificate de autenticitate redactate în limbile română și engleză, semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele jubiliare și comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Băncile licențiate stabilesc în mod independent prețul de vânzare al monedelor jubiliare si comemorative, care va depăși cu, cel mult, trei la sută prețul stabilit de Banca Națională a Moldovei.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).