• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
15.11.2017

BNM a semnat un memorandum pentru pregătirea specialiștilor în domeniul financiar-bancar

 

Banca Națională a Moldovei (BNM), Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe au semnat miercuri, 15 noiembrie 2017, Memorandumul de înțelegere în vederea formării specialiștilor în domeniul financiar-bancar.

Documentul prevede instruirea a peste 300 de persoane, începând cu anul de studiu 2018-2019. Cursurile vor fi gratuite, iar beneficiarii vor avea posibilitatea să-și crească competențele profesionale, să studieze noile reglementări prudențiale privind implementarea standardelor Basel III, domeniul asigurărilor, precum și bazele antreprenoriatului.  Beneficiarii vor fi atât angajaţi ai sectorului bancar și non-bancar, cât şi tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ cu profil economic din țară și administratori ai companiilor start-up.

În cadrul proiectului, Banca Națională va delega formatori pentru pregătirea specialiștilor și va furniza informații cu privire la necesitățile de instruire în domeniul bancar.

„BNM susține inițiativa și se alătură cu plăcere acestui parteneriat, pentru a fi mai aproape de necesitățile pieței, pentru a fi în pas cu dezvoltarea sectorului. De altfel, nu doar sectorul bancar, dar majoritatea domeniilor sunt într-o dezvoltare atât de rapidă încât studiile făcute odată nu sunt suficiente și atunci educația continuă este foarte importantă. Apreciem contribuția generoasă a partenerilor dedicată creșterii capacității profesionale a sectorului financiar din Republica Moldova”, spune viceguvernatorul BNM Cristina Harea, care a semnat acordul din partea Băncii Naționale.

Proiectul „Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor în Republica Moldova” va fi implementat de Reprezentanța CALLIDUS Moldova, cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova și al unei companii private din domeniul financiar.  

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).