• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
01.10.2019

Exercițiul drepturilor unui acționar al B.C. „ENERGBANK” S.A. a fost suspendat de drept

 

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în cadrul ședinței din 19 septembrie 2019, ca rezultat al exercitării atribuțiilor de supraveghere bancară, a constatat că o persoană juridică a dobândit indirect - prin intermediul controlului asupra altei persoane juridice care este acționar al B.C. „ENERGBANK” S.A. - o deținere calificată în capitalul social al acestei bănci fără a dispune de aprobarea prealabilă scrisă a BNM. Astfel, au fost încălcate prevederile Legii nr. 202 din 06.10.2017 privind activitatea băncilor.

În consecință, BNM a informat respectivul acționar (direct și indirect) al B.C. „ENERGBANK” S.A. despre suspendarea de drept a exercițiului unor drepturi și anume: de vot, de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, de a introduce chestiuni în ordinea de zi, de a propune candidați pentru membrii organului de conducere,  de a primi dividende. Urmare deciziei BNM, acționarul trebuie, conform legii, să înstrăineze acțiunile deținute în capitalul social al B.C. „ENERGBANK” S.A.

BC „ENERGBANK” S.A. va continua să activeze în regim normal și să presteze toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).