• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
24.11.2017

Guvernatorul BNM a făcut parte din delegația Republicii Moldova la întâlnirile cu oficialii Comisiei Europene la Bruxelles

 

În cadrul întâlnirilor de joi, 23 noiembrie 2017, de la Bruxelles a fost semnat pachetul de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare oferite Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. Acordul a fost semnat de Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, în prezența Prim-ministrului Pavel Filip.

Memorandumul de înțelegere prevede debursarea a 100 milioane de euro, în trei tranșe, conform graficului implementării de autoritățile de la Chișinău a 28 de reforme și acțiuni. Printre acestea au fost incluse un șir de reforme în domeniul financiar-bancar, precum adoptarea cadrului normativ pentru transpunerea directivelor europene și principiilor internaționale în domeniul supravegherii prudențiale, transparentizarea acționariatului bancar, îmbunătățirea sistemului de garantare a depozitelor etc.

Pe lângă întâlnirile în formatul delegației Republicii Moldova cu Comisarul european Pierre Moscovici și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, guvernatorul BNM a mai avut întrevederi de lucru cu Katarina Mathernová (director general adjunct pentru vecinătate și negocierile privind extinderea), Elena Flores (director pentru relații economice internaționale) și Luc Devigne (director general adjunct al Serviciului european de acțiune externă pentru Rusia, Partenariatul Estic, Asia Centrală și OSCE). În cadrul acestora, Sergiu Cioclea a vorbit despre progresul implementării programului încheiat cu FMI, principalele elemente ale acordului la nivel de personal încheiat cu FMI pe 7 noiembrie 2017 și a prezentat informația primită de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson privitor la finalizarea raportului de investigație și transparentizarea concluziilor acestuia.

Mai multă informație despre semnarea acordului de asistență macrofinanciară cu UE poate fi găsită la: http://gov.md/ro/content/republica-moldova-si-uniunea-europeana-au-semnat-acordul-privind-asistenta-macrofinanciara

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).