• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Cristina Harea, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A treia zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde

Încheierea campaniei naționale de promovare a plăților fără numerar ”Plăți fără numerar. Simplu. Sigur. Comod”

Participanți: 
Dorin Drăguţanu
Guvernatorul BNM
Charlotte Rieser
Şeful Facilităţii de Dezvoltare a Fondului European de Sud - Est

Campania națională de promovare a plăților fără numerar ”Plăți fără numerar. Simplu. Sigur. Comod”, derulată de Banca Națională a Moldovei, în parteneriat cu Facilitatea de Dezvoltare a Fondul European pentru Europa de Sud - Est s-a finalizat prin premierea participanților la concursul online pentru cea mai inspirată relatare a experienței proprii în ce priveşte utilizarea plăților fără numerar.

Campania națională de promovare a plăților fără numerar a fost lansată la finele anului 2014, având ca obiectiv  informarea publicului larg despre avantajele și beneficiile oferite de instrumentele de plată fără numerar, dar și încurajarea utilizării lor. Necesitatea derulării acestei campanii a derivat din nivelul scăzut de utilizare a acestui mijloc de plată în rândul cetățenilor Republicii Moldova şi s¬-a încadrat în obiectivul strategic şi de lungă durată a Băncii Naţionale de promovare a plăţilor fără numerar.

La evenimentul de încheiere a campaniei au participat Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, dl Dorin Drăguțanu, șefa Facilităţii de Dezvoltare a Fondului European de Sud - Est, dna Charlotte Rieser, experți bancari în plăți fără numerar, instituțiile din țară care și-au oferit suportul în promovarea acestei campanii, presa și participanții concursului online “Plăți Fără Numerar”, desfășurat în perioada 1-12 iunie pe rețelele de socializare.

„Ne bucură faptul că deja sunt vizibile primele rezultate ale Campaniei naționale de promovare a plăților fără numerar, pentru că datele statistice arată că deja în trimestrul I 2015, în comparție cu trimestrul I, 2014, atât valoarea plăților fără numerar prin carduri bancare, cât și numărul lor, a crescut cu 40%.  Sunt convins să această tendință va fi în creștere continuă, dat fiind că instrumentele de plată fără numerar sunt create și gândite astfel, încât să răspundă cerințelor persoanei moderne, când timpul este cea mai valoroasă resrusă pe care fiecare din noi ne dorim să o eficientizăm la maximum .”, a spus Dorin Drăguțanu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

”Obiectivul pe care l-a urmărit Facilitatea de Dezvoltare EFSE prin această Campanie a fost susținerea BNM în eforturile sale de a informa publicul larg despre oportunitățile oferite de instrumentele de plată fără numerar și a spori incluziunea financiară la nivel național. Sistemul existent de plăți fără numerar elimină de facto orice restricții legate de timp sau distanță legate de procurarea bunului sau serviciului dorit. Or, tehnologiile informaționale existente permit ca plățile fără numerar să fie sigure, operate la orice oră, din orice colț al lumii”, a spus Charlotte Rieser, șefa Facilității de Dezvoltare a Fondului European de Sud - Est.

Pe parcursul campaniei, care a durat șase luni, au fost realizate mai multe spot-uri dedicate instrumentelor de plată fără numerar, care au fost difuzate la mai multe posturi TV și radio din țară, în maxi taxi dar și în troleibuze.  La fel, au fost organizate interviuri tematice, inclusiv sub forma unor mese rotunde, la care au participat experţi din sectorul bancar şi reprezentanţi ai sistemelor internaţionale de plăţi MasterCard și Visa, care au relatat despre instrumentele de plată fără numerar, avantajele utilizării și siguranţa acestora, precum și soluțiile inovaţionale în acest domeniu. A fost creată o pagină web dedicată acestui subiect http://www.faranumerar.md, unde poate fi găsită toată informaţia utilă aferentă instrumentelor de plată, dar şi toate materialele difuzate în cadrul campaniei.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).