• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
11.09.2018

Noul ambasador al Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas, în vizită la BNM: „Lituania va continua să susțină reformele bancare din Republica Moldova”

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, și viceguvernatorul Cristina Harea au avut astăzi, 11 septembrie 2018, o întrevedere cu noul ambasador al Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

Oficialii BNM au salutat sprijinul oferit de banca centrală a Lituaniei (Lietuvos bankas), în cadrul Memorandumului de Înțelegere semnat anul trecut de către cele două instituții. „Experiența și asistența tehnică a colegilor din Lituania este deosebit de valoroasă pentru BNM, care, în prezent, desfășoară un proces amplu de reforme în sectorul bancar. Banca centrală a Lituaniei  a trecut, cu ceva timp înainte, prin procese de reorganizare bancară și consolidare instituțională similare celor de la noi”, a subliniat guvernatorul BNM.

La rândul său, ambasadorul Lituaniei a apreciat pozitiv evoluția cooperării dintre cele două bănci centrale și s-a arătat convins că relația va genera progrese pentru ambele parți.

Memorandumul de Înțelegere dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Lituaniei a fost semnat la 22 august 2017. Documentul prevede instituirea unui amplu cadru de cooperare și schimb de informație între instituții. Din momentul semnării, Banca Lituaniei a organizat un șir de vizite de training și schimb de experiență pentru specialiștii moldoveni în domeniul stabilității financiare, supravegherii bancare, politicii monetare, alocării rezervelor internaționale, gestionării riscurilor și comunicării instituționale. O vizită specială a fost organizată la bursa de valori NASDAQ Vilnius pentru studierea practicilor ce țin de activitatea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare.