• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
16.11.2018

Prim-viceguvernatorul BNM la forumul economic „Republica Moldova: Tendințe bancare versus evoluții economice”

 

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu, a participat la forumul economic „Republica Moldova: tendințe bancare versus evoluții economice” și a moderat panelul de discuții „Creditarea în moneda națională: oportunități în contextul macroeconomic actual”.

„Perioada ratelor dobanzilor joase și a monedelor naționale puternice în economiile emergente rămâne în urmă. Astfel, promovarea creditării în moneda națională este foarte importantă în susținerea  creșterii economice durabile și asigurarea stabilității financiare. Din perspectiva băncii centrale, creșterea ponderii monedei naționale în intermedierea financiară, de asemenea, sprijină mecanismul de transmisie al politicii monetare. Moldova încheie un capitol dificil în istoria sectorului său bancar. Băncile noastre devin mai puternice și mai reziliente, iar majorarea creditării, deși modestă, e persistentă. Este foarte oportun și valoros să cunoaștem experiența semenilor noștri în promovarea creditării în moneda națională cu suportul EFSE”, a spus prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu.

La forum au participat peste 100 de reprezentanți de nivel înalt ai sectorului financiar-bancar, ai mediului de afaceri din Republica Moldova și din străinătate, ai instituțiilor financiare internaționale ș.a..

Discuțiile au scos în evidență rolul autorităților de reglementare și al băncilor în susținerea unei dezvoltări economice durabile, importanța creditării în moneda națională a întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a stimulării mediului de afaceri. De asemenea, forumul a oferit o platformă interactivă pentru schimburi de opinii referitoare la prudența bancară și apetitul pentru creditare, oportunitățile de creditare, așteptările economice și potențialul sectorului bancar în finanțarea afacerilor.