• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
27.02.2019

Prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu la ASEM: „Banca Națională își exprimă sprijinul în pregătirea specialiștilor pentru sectorul financiar-bancar”

 

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu, a participat marți, 26 februarie 2019, la inaugurarea sălii de studii „Ivan Mocan” a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM). La eveniment a fost lansată și moneda comemorativă „Ivan Mocan – 100 de ani de la naștere” emisă de BNM la finele anului trecut.

„Mă simt onorat să prezint această monedă, deoarece Ivan Mocan mi-a fost profesor, chiar și lucrarea de licență am scris-o sub îndrumarea sa. A fost un ilustru pedagog și cercetător, care aduce, totodată, și continuitate eforturilor ASEM de a pune în valoare adevăratele repere pentru cunoaștere și cercetare în domeniul financiar-bancar”, a menționat prim-viceguvernatorul BNM.

Vladimir Munteanu a îndemnat studenții să își înceapă cariera profesională la banca centrală, precizând că, în prezent, majoritatea angajaților BNM sunt absolvenți ai ASEM. În acest context, oficialul băncii centrale a subliniat rolul pe care îl au specialiștii de calitate la realizarea reformelor în sistemul bancar: „Banca Națională își exprimă sprijinul în pregătirea specialiștilor de profil, în cadrul parteneriatului cu  ASEM, semnat anul trecut. Voi preciza că între BNM și ASEM există o colaborare de mai mulți ani. În ultimii doi ani, la Banca Națională și-au făcut stagiile 33 de studenți și două cadre didactice”.

În context, prim-viceguvernatorul BNM a înmânat o diplomă de onoare prodecanului Facultății finanțe, Angela Belobrov, conferențiar universitar, doctor în științe economice. Ea s-a implicat activ în procesul de pregătire a Acordului de Parteneriat dintre BNM și ASEM și menține o colaborare strânsă cu BNM prin desfășurarea unui stagiu de documentare la BNM, organizarea pentru studenți a întâlnirilor cu specialiști ai BNM în cadrul orelor practice etc.

Totodată, Vladimir Munteanu a donat Academiei de Studii Economice 10 monede comemorative „Ivan Mocan”, care urmează să fie oferite în următorul deceniu, an de an, celui mai bun student al anului de la Facultatea finanțe. În același timp, prim-viceguvernatorului BNM i-a fost conferită medalia ASEM pentru merite deosebite în promovarea învățământului superior.

Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a subliniat: „Având o istorie atât de bogată, persoane care au făcut această istorie, putem veni cu o clarviziune spre un viitor mai bun. Sunt convins că ne vom aduce aportul la formarea tezaurului intelectual”.

În cadrul ceremoniei, a mai fost dezvelit basorelieful în memoria lui Ivan Mocan, care timp de 27 de ani a fost decan al Facultății de economie (1960-1987), și organizată o expoziție cu lucrările științifice, didactice, metodice și de publicistică ale acestuia. 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).