• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
17.10.2017

Republica Moldova a participat la Ședințele anuale ale FMI și Grupului Băncii Mondiale la Washington

 

Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, a efectuat o vizită la Washington pentru a participa la Ședințele anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 10-15 octombrie 2017.

În cadrul vizitei, reprezentanții autorităților de la Chișinău au avut un șir de întâlniri cu oficiali ai FMI, Băncii Mondiale, Comisiei Europene, BERD și Trezoreriei SUA pentru a discuta despre implementarea programului cu FMI, progresul reformelor în sistemul financiar-bancar și măsurile întreprinse pentru a asigura stabilitatea macroeconomică a țării.

În special, delegația moldovenească a purtat discuții cu Mitsuhiro Furusawa (director general adjunct al FMI), Poul Thomsen (director al Departamentului  european al FMI), Ben  Kelmanson (șef al Misiunii FMI pentru Moldova), Anthony De Lannoy (director executiv al FMI pentru Moldova), Cyril Muller (vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală), Satu Kahkonen (director al Băncii Mondiale pentru Belarus, Ucraina și Moldova), Elena Flores (director al Comisiei Europene pentru relații economice internaționale) și Katarina Mathernová (director general adjunct al Comisiei Europene pentru vecinătate și negocierile privind extinderea), Alain Pilloux (vicepreședinte al BERD, responsabil de sectorul bancar), Betsy Nelson (director al BERD, responsabil de riscuri și conformitate), Francis Malige (director al BERD pentru regiunea Europei de est si Caucaz).

Suplimentar, oficialii moldoveni au participat la ședința anuală a Constituenței FMI și Grupului Băncii Mondiale, condusă de Belgia și Olanda, care reunește 15 țări din regiunea Benelux, Europa de est, Caucaz și Israel.

O serie de întâlniri dedicate proiectelor și cadrului investițional din Republica Moldova au fost organizate cu Societatea Financiară Internațională (IFC), Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Consiliului Europei (BCE), J.P. Morgan, Citibank, Intesa San Paolo etc. Delegația moldovenească a mai purtat discuții bilaterale cu oficiali din Olanda, România, Ucraina, Letonia, precum și cu reprezentanți ai Corporației Provocările Mileniului. O ședință de lucru cu echipele Kroll și Steptoe & Johnson a fost organizată împreună cu reprezentanții diviziunii de recuperare a bunurilor infracționale ai Băncii Mondiale (Stolen Asset Recovery Initiative).

Tot la Washington, delegația moldovenească s-a întâlnit cu reprezentanți ai diasporei, cu care a discutat despre situația economică din Republica Moldova, reformele administrației publice și restructurarea sistemului financiar-bancar.

Din delegație au mai făcut parte Veronica Vragaleva, viceministru al Finanțelor, Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al BNM, și Cristina Harea, viceguvernator al BNM.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).