• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
23.11.2015

Săptămâna antifraudă

În perioada 23-27 noiembrie 2015, Banca Națională desfăşoară cea de-a IV-a ediţie a evenimentului anual ” Săptămâna Antifraudă”.

Conform unui studiu efectuat de către Asociația Experților Autorizați în Investigarea Fraudelor, circa 16% din totalul fraudelor la nivel mondial s-au înregistrat în sistemul financiar-bancar.

Săptămâna Antifraudă își propune derularea unui șir de activități de sensibilizare a angajaților Băncii Naționale  cu privire la riscul de fraudă, aflat în creștere  la nivel global, la fel ca și costurile ce le implică gestionarea acestuia.

În anul curent, BNM a devenit susținător oficial al Săptămânii Internaționale de conștientizare a fraudei, alăturându-și eforturilor celor depuse la nivel mondial în ceea ce privește minimizarea impactului fraudei prin continuarea practicii de promovare a activităților educaționale în acest sens și de conștientizare a consecințelor riscului respectiv. Acțiunile planificate urmăresc atât prevenirea activităților frauduloase, înșelătoare și neloiale, cât și furnizarea informațiilor necesare ce vizează înțelegerea, minimizarea și inhibarea riscului de fraudă.

Inițiativa  în cauză redă și un mesaj similar la adresa băncilor licențiate din Republica Moldova. În cadrul “Săptămânii Antifraudă”, se va desfășura o platformă  de discuții cu participarea reprezentanților BNM, ai băncilor licențiate și Asociației Băncilor din Moldova.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).