• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
01.11.2021

Stabilitatea sectorului financiar-bancar și importanța păstrării independenței BNM, discutate în cadrul Consiliului de Asociere dintre Uniunea Europeană - Republica Moldova

 

Consiliul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova reamintește importanța menținerii stabilității în sectorul financiar și bancar, dar și importanța păstrării independenței Băncii Naționale a Moldovei.

Acest lucru este menționat în Declarația comună de presă publicată în urma celei de-a șasea reuniuni a Consiliului.

„Capacitatea Băncii Naționale a Moldovei de a lua decizii asumate și neinfluențate au constituit o premisă esențială pentru succesul reformării din ultimii ani a sectorului bancar în Republica Moldova. De aceea, păstrarea independenței băncii centrale este vitală pentru a asigura în continuare stabilitatea financiară a țării noastre. Voi menționa că  importanța unei bănci centrale independente este consfințită în standardele internaționale din domeniu”, susține Octavian Armașu, guvernator al BNM.

De asemenea, Uniunea Europeană își reiterează angajamentul de a sprijini stabilizarea macroeconomică și financiară a Moldovei și și-a evidențiat disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova cu un nou program de asistență macrofinanciară, împreună cu un nou program al Fondului Monetar Internațional, ca urmare a reangajării Guvernului cu FMI.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).