• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
15.11.2018

Viceguvernatorul BNM a avut o întâlnire neformală cu tineri profesioniști și antreprenori la Tekwill

 

Viceguvernatorul Băncii Naționale, Cristina Harea, s-a întâlnit astăzi la Tekwill, într-o ambianță neformală, cu tineri interesați de dezvoltarea serviciilor financiar-bancare moderne și avansarea tehnologiilor informaționale în domeniul bancar.

Cristina Harea a relatat despre rezultatele obținute de Banca Natională a Moldovei în stabilizarea macroeconomică și monetară, sanarea sistemului bancar și atragerea investitorilor de calitate, alinierea cadrului de reglementare la cel european. Discuțiile deschise au atins subiecte precum inovațiile pe piața financiară și constrângerile de reglementare, tehnologizarea sistemului bancar și a Băncii Naționale,  activele financiare digitale și riscurile acestora, impulsionarea creditării și a plăților fără numerar. 

Viceguvernatorul Băncii Naționale a încurajat aspirațiile tinerilor de a schimba lucrurile în bine în ceea ce privește implementarea noilor tehnologii pe diverse segmente economice și de a contribui în acest sens prin implicare profesională și dialog activ.

„Inovațiile tehnologice schimbă rapid piața financiară, aducând noi provocări, dar și noi oportunități. Important e să găsim împreună modele și instrumente optime”, a subliniat Cristina Harea.  Ea a optat pentru continuarea dialogului cu tinerii de la Tekwill, exprimând deschiderea Băncii Naționale de a examina problemele abordate.

Tekwill reprezintă o platformă de schimburi de idei între reprezentanți ai diverselor domenii pentru identificarea și îmbunătățirea implementărilor în domeniul tehnologiilor informaționale.