• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
18.02.2020

Ziua carierei la BNM – despre lucruri complexe într-o manieră accesibilă

 


Banca Națională a desfășurat astăzi în premieră  un eveniment  cu genericul „Ziua carierei” dedicat studenților și masteranzilor de la instituțiile de învățământ superior, interesați de profilul financiar-bancar.

Astfel, peste o sută de tineri au dat curs invitației băncii centrale să participe la un dialog unic și captivant , care să pună începutul unor noi aspirații de dezvoltare profesională  și personală.

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a adresat celor prezenți un cuvântul de salut și s-a referit la specificul unic al unei bănci centrale și diversitatea domeniilor în care activează aceasta. „ Înțelegem că nu putem avea specialiști gata pregătiți ce cunosc în profunzime așa domenii ca politica monetară, sistemele de plăți, stabilitatea financiară, rezoluția bancară etc., unele domenii fiind noi și pentru specialiștii noștri. Dar cu toții am depus și depunem eforturi continue pentru dezvoltarea noastră profesională, astfel încât să fim cât mai utili instituției și societății”, a punctat conducătorul BNM.

Evenimentul, conceput drept unul interesant și interactiv, a întrunit nouă ateliere de lucru, între care, privitoare la supravegherea bancară, raportările statistice, sistemele de plăți, tehnologiile informaționale și securitatea respectivă, relații externe și integrare europeană. De asemenea, vizitatorii au luat cunoștință de posturile vacante de la BNM și cerințele față de acestea. Astfel, tinerii au avut oportunitatea de a afla chiar din prima sursă ce este o bancă centrală și cât de interesantă, dar și de mare responsabilitate este activitatea acesteia. Specialiștii de la BNM le-au povestit despre lucruri complexe într-o manieră accesibilă și cognitivă, pledând pentru un discurs atractiv.

„Ziua carierei la BNM” a avut loc în contextul angajamentului Băncii Naționale de colaborare cu instituțiile de învățământ superior din țară, în baza acordurilor de cooperare cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).