Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.03.2024

Anca Dragu a discutat cu reprezentanții Corporației Financiare Internaționale din cadrul Băncii Mondiale

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu Lisa Kaestner, directorul de țară pentru Ucraina și Moldova din cadrul Corporației Financiare Internaționale (IFC, grupul Băncii Mondiale) și Galina Cicanci, ofițerul de țară pentru Moldova.

Discuțiile s-au axat pe situația macroeconomică și prioritățile mandatului guvernatoarei BNM privind dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova, îmbunătățirea sectorului de asigurări, atragerea investitorilor și impulsionarea domeniului de cercetări în cadrul băncii centrale.

Anca Dragu a subliniat nevoia de a dezvolta piața financiară din Republica Moldova și, în acest sens, a menționat nivelul scăzut de intermediere financiară, fapt ce necesită soluții și acțiuni atât din partea mediului bancar, cât și a celui antreprenorial. BNM se situează în centrul acestor discuții și soluții pentru dezvoltarea pieței financiare.

La rândul lor, reprezentanții Corporației Financiare Internaționale au apreciat determinarea guvernatoarei Anca Dragu pentru acțiuni concrete, exprimându-și sprijinul și încrederea că vor fi obținute rezultate menite să asigure o perspectivă pentru dezvoltarea economiei sustenabile. De asemenea,  Lisa Kaestner s-a arătat interesată ca între IFC și BNM să fie menținut un dialog continuu care să amplifice proiectele actuale și să identifice noi oportunități pentru modernizarea sectorului financiar din Republica Moldova.