• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
07.07.2020

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul României

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Dialogul s-a axat pe colaborarea bilaterală, contextul financiar-bancar pe fundalul crizei  și abordările băncii centrale în acest sens, precum și necesitatea continuării reformelor în sistemul bancar de la noi. De asemenea, discuțiile au vizat perspectivele semnării de către Republica Modova a unui acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a țării.

Guvernatorul Octavian Armașu a menționat însemnătatea pentru Republica Moldova a atitudinii solidare și empatice manifestate de România față de cetățenii noștri prin asistența umanitară și financiară oferită în mod generos în această perioadă dificilă. Oficialul BNM s-a referit, de asemenea, la experiența rezultativă de colaborare dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță a apreciat evoluția reformelor din sistemul bancar al Republicii Moldova, în special transparentizarea acționariatului și alinierea la standardele de supraveghere bancară internaționale, care au determinat venirea unor investitori strategici europeni, între care și investitorul din România de talie internațională – Banca Transilvania.

În încheiere, oficialul a exprimat deschiderea României de a fi alături de Republica Moldova și de a o susține în parcursul său european, subliniind  importanța menținerii independenței autorității monetare și de supraveghere, precum și a modernizării în continuare a sectorului bancar.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).