• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.04.2022

Anunț privind inițierea elaborării proiectului Hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei ,,Pentru modificarea Regulamentului cu privire la participațiuni în prestatorii de servicii de plată nebancari, aprobat prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr. 159 din 05 iunie 2019” (data limită de primire a recomandărilor și propunerilor 16 mai 2022)

 

În conformitate cu prevederile art. 20 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative, precum și în scopul optimizării cadrului normativ aplicabil activității prestatorilor de servicii de plată nebancari, Banca Națională a Moldovei anunță inițierea elaborării proiectului de modificare a Regulamentului cu privire la participațiuni în prestatorii de servicii de plată nebancari, aprobat prin Hotărârea Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei nr. 159/2019. Astfel, vor fi ajustate exigenţele şi restricţiile privind participațiunile calificate, utilizarea Sistemului informatic al Băncii Naționale a Moldovei cu privire la licențiere, autorizare și notificare, procedura de solicitare a permisiunii prealabile de către achizitorul potențial, documentele și informațiile necesare a fi prezentate, criteriile de evaluare a achizitorului potențial și monitorizarea continuă a calităţii deținătorilor de participațiuni.

În contextul celor expuse, pentru eficientizarea procesului de elaborare a Hotărârii nominalizate, solicităm prezentarea, cel târziu până la 16 mai 2022, a opiniilor, propunerilor și recomandărilor, pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr. 1, mun. Chișinău sau pot fi expediate pe adresa de e-mail: Reglementare.PSP@bnm.md .

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).