• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
19.04.2019

Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii”

 

În temeiul art.20 alin.(1) lit.a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, Banca Națională a Moldovei  anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii” (în versiune nouă). 

Inițierea elaborării regulamentului prenotat în versiune nouă este condiționată de necesitatea ajustării mecanismului rezervelor obligatorii la cele mai bune practici ale altor bănci centrale. În același timp, prin acest proiect se intenționează clarificarea unor ambiguități referitor la cazurile în care se aplică o normă a rezervelor obligatorii de 0% și detalierea etapelor de aplicare a amenzii pentru deficitul de rezerve și de retragere a dobânzii plătite în plus la rezervele obligatorii.

Versiunea curentă a regulamentului poate fi accesată aici: http://www.bnm.md/ro/content/regulament-cu-privire-la-regimul-rezervelor...

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, solicităm prezentarea, până la 8 mai 2019, a opiniilor, propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau, în format electronic,  pe adresa: Petru.Luta@bnm.md. și Renata.Turcanu@bnm.md 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).