Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
03.10.2017

Banca Națională și Patronatele au convenit asupra unui dialog activ permanent

 

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a avut luni, 2 octombrie 2017, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) cu care a discutat despre efectele politicii monetare, fluctuațiile pe piața valutară și accesul agenților economici la credite în sistemul bancar.

„Ne-am dori să stabilim relații de colaborare cu BNM pentru a transmite care sunt problemele mediului de afaceri. Totodată, vrem să fim informați despre prognozele băncii centrale și să avem o mai mare vizibilitate privitor la politicile monetare anticipate pentru a putea interveni cu corecții în întreprinderile și domeniile pe care le gestionăm”, a spus vicepreședintele CNPM, Ion Prisăcaru.

La rândul său, conducerea BNM s-a angajat să mențină un dialog activ cu Patronatele pentru a înțelege mai bine eventualele disfuncțiuni  din sectorul bancar și, în măsura prerogativelor băncii centrale, a le înlătura. În acest scop, conducerea BNM a propus Patronatelor să prezinte o tipologie a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri în sectorul bancar.

„Suntem gata să ne așezăm oricând la masă și să discutăm, să ne implicăm, să creăm grupuri de lucru, pentru a înțelege problemele și a căuta soluții, cu condiția că acestea respectă exigențele politicii de supraveghere prudențială a băncilor”, au conchis membrii Comitetului executiv al BNM.

Următoarea întrunire va avea loc în luna noiembrie, după care discuțiile dintre BNM și CNPM vor fi organizate trimestrial.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).