Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.01.2024

Băncile centrale de la Chișinău și București își fortifică relațiile în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

 

 

O delegație a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea Anca Dragu, se află, în perioada 25-26 ianuarie, în vizită de lucru la București.

Primele discuții au avut loc la Banca Națională a Românei (BNR) cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu echipa de proiect Twinning din cadrul băncii centrale de la București.

Cei doi guvernatori au apreciat colaborarea fructuoasă în cadrul proiectului Twinning. De asemenea, aceștia și-au exprimat determinarea de a consolida cooperarea bilaterală și de a desfășura mai multe proiecte comune în realizarea reformelor necesare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Conducerea BNR a reiterat deschiderea și disponibilitatea de a susține banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii prin intermediul schimbului de experiență și prin asistența tehnică în scopul alinierii cadrului de reglementare și supraveghere financiară la standardele Uniunii Europene.

În cadrul vizitei, au fost discutate perspective noi de colaborare pe mai multe dimensiuni, precum dezvoltarea unui cadru de cooperare și schimb de informații între BNM și BNR în domeniul rezoluției bancare, conturilor internaționale, cercetărilor fundamentale și aplicate, îmbunătățirea cadrului de reglementare etc.

Vizita de lucru se încheie astăzi cu intrevederi la nivel înalt la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Depozitarul Central din București.

Din delegația BNM mai fac parte prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, și viceguvernatorul, Constantin Șchendra.

Scopul vizitei este preluarea celor mai bune practici în domeniul financiar-bancar în contextul  procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).