Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.03.2021

BNM a dat startul Global Money Week 2021 în Republica Moldova

 

 

Astăzi a demarat Săptămâna Internațională de Educație Financiară (Global Money Week) în Republica Moldova cu genericul „Dă sens banilor”. La evenimentul promovat de mai mulți ani de Banca Națională a Moldovei (BNM), în calitate de coordonator național al procesului de educație financiară, au aderat autorități, instituții și asociații cu diverse profiluri de activitate.

„Educația financiară reflectă un interes public și derularea acestui proces la diferite niveluri și pentru diverse grupuri-țintă, cu implicarea autorităților, dar și a societății civile vine să confirme o realitate a lumii moderne în continuă și rapidă schimbare”, a menționat guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în deschiderea evenimentului.

Oficialul a precizat că educația financiară oferă posibilitatea consilierii gratuite pentru întreaga populație despre modul în care ar putea să utilizeze eficient resursele financiare personale, să economisească și, eventual, să investească în baza unor decizii financiare bine gândite și să obțină rezultate financiare încurajatoare.

Astfel, în perioada 22-26 martie 2021, BNM va organiza o serie de activități, între care Moldova Banking Hub – platforma de educație financiară pentru elevi, studenți și profesori, precum și campania de informare și sensibilizare a publicului cu privire la securitatea plăților fără numerar, credite, investiții etc. De asemenea, vor avea loc cursuri de instruire pentru viitorii jurnaliști, precum și ateliere de lucru pentru publicul larg. În același timp, vor fi organizate vizite virtuale în sala de expoziții  a BNM.

„Scopul final este ca educația financiară să ajute populația, în funcție de nevoile și circumstanțele sale, să ia decizii ce vor contribui la o mai bună gestionare a riscurilor financiare și la un sistem financiar mai stabil, pentru a obține echilibru, protecție financiară și bunăstare în perspectivă”, a concluzionat guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Evenimentul de lansare poate fi văzut în reluare și pe canalele de comunicare ale BNM: 

Totodată, doritorii de a participa la evenimentele de educație financiară desfărurate în cursul acestei săptămâni, se pot înregistra AICI.

Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an evenimentului Global Money Week, la care participă 175 de țări.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).