• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.04.2022

BNM își consolidează capacitățile de supraveghere bancară și îndeamnă doritorii să aplice la concursurile de angajare

 


Banca Națională a Moldovei (BNM) își propune consolidarea capacităților instituționale în acest domeniu, în vederea asigurării unei dezvoltări continue a domeniului de supraveghere bancară pentru a răspunde provocărilor mediului extern și a preveni situațiile de vulnerabilitate în sectorul bancar.

„După ce a fost aprobat un cadru robust de reglementare și supraveghere a băncilor, începând cu anul 2018, BNM depune eforturi sporite în vederea asigurării unei implementări eficiente și uniforme a acestuia. Așa cum toate reformele presupun implicarea resurselor umane, a fost dezvoltată structura Departamentului supraveghere bancară prin restructurarea proceselor, definirea mai clară a responsabilităților și optimizarea liniilor de raportare”, spune Constantin Șchendra, viceguvernator al BNM, care patronează acest domeniu în cadrul băncii centrale.

Astfel, BNM îndeamnă comunitatea de specialiști cu experiență în domeniul economic, care și-ar dori o dezvoltare profesională, dar și o contribuție personală în asigurarea stabilității sectorului bancar să aplice pentru participarea în concursurile de angajare anunțate pe pagina sa oficială, dar și pe paginile sociale de profil

În cadrul BNM, este încurajată diversitatea, astfel, și persoanele fără experiență de muncă, dar cu studii superioare economice și cu mare interes profesional, pot aplica pentru posturile vacante care nu conțin cerințe specifice privind experiența.

Pentru a veni mai aproape de cei interesați, Banca Națională organizează pe data de 12 aprilie 2022 un eveniment online, începând cu ora 10.00, la care participanții vor descoperi domeniul de supraveghere bancară în BNM, având un dialog direct cu reprezentanții băncii centrale. Doritorii vor completa formularul de participare (https://bit.ly/3HXEGVz) și vor primi link-ul de conectare prin e-mail.

Pentru anul 2022, Banca Națională a Moldovei a stabilit șase priorități în supravegherea bancară.

Evenimentul va putea fi urmărit și în emisie directă pe: