• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
28.03.2018

Guvernatorii băncilor centrale din Republica Moldova și România, împreună pe 27 martie 2018

 

Pe 27 martie 2018, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a efectuat o vizită la Banca Națională a României, împreună cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Oficialii de la Chișinău au discutat cu conducerea Băncii Naționale a României progresele înregistrate în domeniul reformării sectorului financiar-bancar, rezultatele pozitive ale recentei misiuni de evaluare a FMI, mersul implementării noii legi bancare adoptate de Parlamentul Republicii Moldova în baza recomandărilor programului european de Twinning, condus cu succes de băncile centrale ale României și Olandei. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a reconfirmat disponibilitatea și dorința instituției pe care o conduce să continue susținerea reformelor din Republica Moldova pe cale bilaterală sau în format european.

În cadrul întâlnirii, Sergiu Cioclea și Mugur Isărescu au facut schimb de monede lansate de ambele bănci centrale, pe 27 martie 2018, pentru celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Setul oferit de Banca Națională a României va fi expus în muzeul Băncii Naționale a Moldovei. Oficialii au subliniat relația privilegiată dintre BNM și BNR și suportul României acordat Republicii Moldova pe plan internațional, în special în cadrul constituențelor FMI și Băncii Mondiale.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).