• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
21.08.2023

BNM lansează cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”

 


Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează, în perioada 21-29 august 2023, un concurs pentru selectarea participanților la cea de-a doua ediție a programului „Școala finanțelor moderne”, destinată masteranzilor și studenților din ultimul an de licență de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Acest proiect de anvergură este realizat în colaborare cu Banca Națională a României (BNR) alături de Academia de Studii Economice din București (ASE). Participanții vor avea parte de o experiență de studiu inedită și vor purta discuții cu personalități din domeniul financiar-bancar din România, în mod special cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Cea de-a doua ediția a „Școlii finanțelor moderne” va lua startul la Chișinău cu o întrevedere a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și se va desfășura la București, România, împreună cu un program cultural prevăzut în orașele Iași, Brașov, Suceava și Sinaia.

La final, participanții vor primi un certificat semnat de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

„Școala finanțelor moderne” a fost lansată în luna iulie curent, pentru o periodicitate de două ori pe an. Criteriile de selecție a participanților sunt descrise în Procedura privind organizarea concursului pentru participarea la programul „Școala finanțelor moderne”.

Participarea studenților la „Școala finanțelor moderne” este susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA), care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară.

Prin realizarea acestui proiect, organizatorii își propun să intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tineretului studios din Republica Moldova, care să contribuie ulterior atât la fortificarea breslei de economiști, cât și la incluziunea financiară a cetățenilor Republicii Moldova.

 

 

Procedura privind organizarea concursului pentru participarea la programul „Școala finanțelor moderne”

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).