• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.04.2021

BNM organizează o masă rotundă la nivel înalt: „Rolul unei bănci centrale în modernizarea societății – provocări în economiile emergente”

 


miercuri, 7 aprilie, ora 09:00 - 11:30
Live pe: BNM.md, Facebook, Youtube, RealitateaLive.md, Privesc.eu

Agenda evenimentului


Banca Națională a Moldovei (BNM) în parteneriat cu instituții reprezentante ale societății civile cu activitate în domeniul analizei economice organizează miercuri, 7 aprilie, o masă rotundă la tema  „Rolul unei bănci centrale în modernizarea societății – provocări în economiile emergente”.

Evenimentul vine în contextul  abordărilor și standardelor în acest sens acceptate de băncile centrale și va reuni, alături de conducerea BNM, participanți de rang înalt ai Băncii Naționale a României, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, Uniunii Europene, experți în politici economice din Republica Moldova.

Astfel, în cadrul mesei rotunde preconizate vor avea loc dezbateri despre echilibrul macromonetar  drept o premisă importantă pentru dezvoltarea economiilor emergente, cele mai bune practici ale țărilor europene în consolidarea sectorului financiar-bancar, premisele create de criza Covid pentru lărgirea mandatului de țintire a inflației în țările emergente, rolul BNM în contextul crizei pandemice, transparența și calitatea acționarilor din sistemul bancar din Republica Moldova și ale subiecte de interes public.

Banca Națională a Moldovei își realizează rolul său principal, asigurând menţinerea unei inflaţii reduse şi stabile - o adevărată provocare, mai ales, pentru economiile emergente”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armașu. „Măsurile întreprinse de BNM în acest sens sunt posibile în condiții de activitate independentă a băncii centrale și, alături de reformele desfășurate cu succes pentru a consolida capacitatea sectorului bancar al țării noastre,  au o însemnătate social-economică importantă, menite să amelioreze calitatea vieții populației.

Evenimentul este organizat în format online (în aplicația ZOOM) și va fi transmis în direct pe:

 


 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).