• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
23.01.2019

Comitetul Național de Stabilitate Financiară propune guvernului să inițieze negocieri pentru facilitarea vânzării pachetului unic de acțiuni, în mărime de 63,89 la sută, al BC „Moldindconbank” S.A.

 

Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință miercuri, 23 ianuarie 2019, propune guvernului să înceapă negocieri cu potențialul achizitor al pachetului unic în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A., pentru facilitarea tranzacției conform Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.

Procedura este aplicată, ținându-se cont că BC „Moldindconbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică. Totodată, achizitorul potențial și-a manifestat interesul într-o perioadă oportună pentru bancă, după ce pe data de 18 ianuarie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) a efectuat ultima extindere permisă de lege cu încă trei luni a termenului de înstrăinare a acestor acțiuni. Astfel, vânzarea pachetului unic, în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul activității BC „Moldindconbank” S.A. și dezvoltării ulterioare a acesteia. BC „Moldindconbank” S.A. va continua să funcționeze în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Măsura este similară bunelor practici din țările europene și a fost aplicată cu succes anul trecut la BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

Pe 22 ianuarie 2019, Comitetul executiv al BNM a decis să acorde permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către investitorul european „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a acțiunilor în mărime de 63,89 la sută ale BC „Moldindconbank” S.A.

Alte detalii: 
Un investitor european, care vine cu o echipă de bancheri experimentați, a primit permisiunea BNM pentru procurarea a 63,89% din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A.