• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.12.2016

A fost publicat calendarul operațiunilor de politică monetară


Banca Națională a Moldovei a publicat pe pagina oficială web Calendarul operațiunilor de politică monetară pentru anul 2017. Astfel, banca centrală își continuă practica de anunțare a condițiilor de desfășurare a operațiunilor de piață monetară în conformitate cu Strategia sa de politică monetară pe termen mediu.

Operațiunile de piață monetară reprezintă principalul instrument de politică monetară și se realizează la inițiativa Băncii Naționale. În condițiile actuale de persistență a excedentului de lichiditate pe piața monetară, calendarul prevede în exclusivitate operațiuni destinate absorbției de lichiditate. În cadrul acestora Banca Națională, cu o frecvență bisăptămânală, va vinde băncilor comerciale certificate ale BNM cu maturitatea de două săptămâni.

Banca Națională va promova în continuare principiile de transparență a politicii sale monetare operaționale și, la necesitate, va ajusta setul instrumentelor utilizate în vederea atingerii obiectivului său fundamental. În caz de o eventuală schimbare a situației privind nivelul de lichiditate pe piața monetară, Banca Națională va reveni la operațiunile de injectare de lichiditate, modificând în acest sens calendarul.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).