• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
08.09.2020

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful oficiului  Ambasadei  Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk.

Oficialii au discutat, în principal, despre progresele realizate în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova, menținerea capacității de rezistență a acestuia în fața provocărilor severe cauzate de pandemie, precum și aspecte macro-financiare de dezvoltare a țării noastre în contextul orientării spre integrarea europeană.

Guvernatorul BNM  a relatat în acest sens despre evoluțiile rezultative pe mai multe segmente din activitatea băncilor ce cuprind în special transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor, precum și alte îmbunătățiri ce au consolidat situația în sector. Noua legislație bancară aliniată la standardele europene reprezintă un cadru imperios pentru dezvoltarea domeniului financiar-bancar, a precizat Octavian Armașu.

La rândul său, șeful oficiului Ambasadei  Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk, a subliniat importanța procesului de reformă bancară desfășurat cu succes în Republica Moldova și necesitatea continuării acestuia, exprimând opțiunea țării sale pentru o relație de colaborare reciprocă durabilă și eficientă.  De asemenea, oficialul s-a referit la însemnătatea independenței băncii centrale pentru materializarea agendei de reforme asumate, precum și la deschiderea UE de a susține această agendă.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).