• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
21.10.2020

Guvernatorul BNM a discutat cu studenții de la colegiile și universitățile cu profil economic din Republica Moldova

 


Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a susținut o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru studenții și profesorii de la instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior cu profil economic din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat ca urmare a prelegerii șefului Băncii Naționale prezentate săptămâna trecută pentru pedagogii și viitorii economiști în contextul semnării recente a Memorandumului de înțelegere între Banca Națională a Moldovei și Banca Centrală Europeană în domeniul supravegherii bancare.

În deschiderea discuției, Octavian Armașu a remarcat că posibilitatea unor asemenea întâlniri, fie și virtuale, aduce o experiență utilă și interesantă de a fi mai aproape de ceea ce gândesc și vor să cunoască studenții sau cum interpretează anumite fenomene financiare. Este importantă, de asemenea, comunicarea cu profesorii, care asigură, motivează și stimulează asimilarea cunoștințelor de bază în rândul tineretului studios.

Totodată, pentru realizarea unei incluziuni profesionale mai eficiente a viitorilor  specialiști, este nevoie și de implicarea instituțiilor de profil, consideră guvernatorul Băncii Naționale. În acest sens, BNM are încheiate câteva acorduri de parteneriat cu instituții de învățământ superior, prin care se afirmă o colaborare de mai mulți ani.

Participanții la eveniment au avut posibilitatea să concretizeze anumie aspecte legate de importanța Memorandumului de înțelegere semnat între Banca Națională a Moldovei și Banca Centrală Europeană, la fel, să afle cum se desfășoară supravegherea bancară în Republca Moldova și pe ce se bazează. În cadrul sesiunii respective au fost abordate, de asemenea,  mai multe subiecte ce țin de capacitatea sistemului bancar, consolidată în procesul de reforme, de a răspunde provocărilor actuale, au fost atinse tematici precum deciziile de politică monetară în susținerea economiei, reeșalonarea de către bănci a plății creditelor  persoanelor fizice și juridice ș.a.

Prezentarea guvernatorului BNM, Octavian Armașu, privind Memorandumul de înțelegere cu Banca Centrală Europeană în domeniul supravegherii bancare poate fi vizualizată la următrul link.