• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Cristina Harea, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A treia zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
27.09.2018

Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, a explicat mersul reformelor bancare în fața studenților ASEM

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a avut astăzi o întâlnire cu studenții și profesorii de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), unde a vorbit despre schimbările care au loc în sistemul bancar, dar și despre propria sa experiență de student la ASEM.

În debutul întrevederii, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a subliniat că Academia de Studii Economic din Moldova este o pepinieră de cadre de excelență pentru întreaga economie a Republicii Moldova, dar în special pentru sectorul bancar.

La rândul său, Sergiu Cioclea a confirmat că majoritatea angajaților BNM sunt absolvenți ai Academiei de Studii Economice din Moldova și a încurajat studenții să-și înceapă cariera la Banca Națională. Guvernatorul a profitat de ocazie pentru a felicita audiența cu prilejul celei de - a 27-a aniversări de la fondarea ASEM (25 septembrie 1991) și pentru a aduce omagiu fondatorilor ASEM în frunte cu regretatul Paul Bran, primul rector al instituției, și vice-rectorul Vasile Șoimaru. Pe plan personal, Sergiu Cioclea și-a exprimat „îndurerarea cauzată de decesul în august al doctorului habilitat Dumitru Moldovan, care a marcat profund generația noastră de studenți și mi-a transmis pasiunea pentru economie”.

Guvernatorul BNM a explicat studenților esența programului de reforme bancare agreate cu Fondul Monetar Internațional, precum și necesitatea implementării noilor reglementări bancare aliniate la standardele Uniunii Europene și principiile internaționale de supraveghere bancară Basel III. Șeful băncii centrale a menționat că urmare măsurilor întreprinse de BNM, sectorul bancar din țară este în prezent mai stabil și mai sigur, iar băncile moldovenești și-au reluat activitatea de creditare a cetățenilor.

Sergiu Cioclea a subliniat rolul primordial pe care îl joacă specialiștii de calitate în promovarea schimbărilor din sistemul bancar și a îndemnat studenții să-și înceapă cariera profesională la Banca Națională. Guvernatorul BNM  a subliniat că banca centrală privilegiază tinerele talente, oferindu-le noilor angajați numeroase instruiri specializate și posibilitatea de a avansa îi funcții cu responsabilitate sporită. Banca Națională este o instituție deschisă și dinamică, care favorizează angajații cu inițiativă și spirit de echipă.

Întrevederea a continuat cu o sesiune de întrebări-răspunsuri. Studenții s-au arătat curioși, între altele, să afle ce l-a determinat pe Sergiu Cioclea să revină în țară după o carieră peste hotare. „Cu toții putem emigra desigur, dar sunt momente când e nevoie să rămânem acasă sau să ne întoarcem pentru cei ca mine care au plecat, pentru a încerca să schimbăm lucrurile într-o direcție mai bună. După criza bancară tentația de a pleca, de a abandona e mare, dar tocmai acum țara are nevoie de noi toți”, a spus guvernatorul BNM.

În final, Sergiu Cioclea și Grigore Belostecinic au făcut schimb de monede comemorative și jubiliare. 

Întrevederea s-a înscris în cadrul Acordului de parteneriat semnat la începutul anului cu ASEM, fiind prilejuită de aniversarea ASEM și Ziua Economistului marcată la finele lunii septembrie.

 

Vezi galeria foto și pe pagina de Facebook a Băncii Naționale a Moldovei: https://www.facebook.com/BNMoficial/

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).