• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.07.2019

Octavian Armașu: BNM rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educație financiară a populației şi de pregătire a specialiștilor pentru sectorul financiar-bancar

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la inaugurarea FINPractice - Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor din Republica Moldova,  găzduit de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău.

„Vă asigur de toată susținerea și deschiderea Băncii Naționale pentru acest proiect”, a menționat șeful băncii centrale. Oficialul a subliniat că proiectul reliefează  parcursul spre o economie dezvoltată, întrucât evoluția sectorului financiar-bancar solicită din partea participanților pieței o îmbogățire continuă a cunoștințelor și adaptarea la noile cerințe, care devin tot mai complexe.

„Considerăm că este un proiect ce pune temelia pentru un alt model de economie, pe care sperăm să îl construim într-un viitor previzibil, iar pentru aceasta e nevoie de cetățeni care înțeleg ce înseamnă instrumentele financiare moderne și le utilizează. Numai în acest fel, putem dezvolta o clasă medie, care va sta la baza creșterii economice sustenabile”, a spus șeful băncii centrale.

Octavian Armașu a menționat că Banca Națională rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educație financiară a populației și a mulțumit Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova pentru suportul acordat în implementarea proiectului „Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor în Republica Moldova”.

Proiectul este realizat în baza Memorandumului de inţelegere semnat în 2018 de către Banca Naţională, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe.

Beneficiarii sunt atât angajaţi ai sectorului bancar și non-bancar, cât şi tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ cu profil economic din țară și administratori ai companiilor start-up. Aceștia au posibilitatea să își dezvolte competențele profesionale, să studieze noile reglementări prudențiale privind implementarea standardelor Basel III, domeniul asigurărilor, precum și bazele antreprenoriatului. Cursurile de instruire sunt gratuite.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).