• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.12.2019

Prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu: Banca Națională manifestă susținerea cercetării științifice desfășurate de studenți

 

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu, a participat la şedinţa festivă a cercului ştiinţific studenţesc „Tinerii monetarişti” din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), organizată cu prilejul înmânării premiilor şi diplomelor de excelenţă la Gala premiilor pentru cercetarea ştiinţifică a studenţilor, anul 2019, în domeniul monedă și credit.

Cei mai buni studenți implicați au beneficiat și de moneda comemorativă „Ivan Mocan – 100 ani de la naștere”, oferită de prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, din fondul pe care l-a constituit personal urmare inițiativei lansate la începutul anului curent.

În adresarea sa către corpul didactic și studenți, prim-viceguvernatorul BNM a remarcat că solemnitatea de astăzi a fost destinată aprecierii tinerilor cercetători, dar mesajul acesteia este mult mai extins și vizează perspectiva științifică a subiectului financiar-bancar. „Mă bucur că acest domeniu are șansa de a rămâne unul de interes public datorită eforturilor conjugate ale profesorilor și studenților care își confirmă zi de zi competențele în dezvoltare. Banca Națională manifestă deschidere în  susținerea cercetării științifice desfășurate de studenți, care își găsește expresia și în  parteneriatul cu  Academia de Studii Economice, în baza acordului semnat de ambele părți în anul 2018.”

Prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu a consemnat colaborarea de mai mulți ani dintre Banca Națională și ASEM, precizând că în anul 2019 la BNM și-au făcut stagiile 11 studenți și un cadru didactic. „Prin Acordul de parteneriat, Banca Națională își confirmă deschiderea pentru participarea la cercetări științifice, proiecte și acțiuni de interes comun, pentru acordarea sprijinului metodic, organizatoric și informațional în desfășurarea activităților didactice și extracurriculare  pentru studenții ASEM”, a mai specificat prim-viceguvernatorul băncii centrale.

De asemenea, Vladimir Munteanu a făcut o incursiune în istoria leului moldovenesc, evocând momente din experiența echipei băncii centrale, din care a făcut parte de la introducerea monedei naționale. Astfel, cei prezenți au aflat despre provocările din acea perioadă, entuziasmul și dedicația de care au dat dovadă angajații BNM în activități cu utilizarea celor mai simple echipamente și aplicații de atunci și până la abordările moderne de astăzi.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).