• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
04.04.2017

Reacția BNM la informația eronată publicată pe portalul IDIS „Viitorul”

 

În legătură cu articolul de blog publicat astăzi, 4 aprilie 2017, pe portalul IDIS „Viitorul”, care a fost preluat de către unele instituții mass-media, cu privire la așa-zisa creștere a primelor plătite de către BC„Moldindconbank” S.A., Banca Națională a Moldovei (BNM) vine cu următoarele precizări:

Până la intervenția timpurie a BNM, BC „Moldindconbank” S.A. practica remunerarea salariaților săi prin oferirea unor plăți trimestriale prin intermediul organizației sindicale, care însă nu figurau ca „prime”. Drept urmare, autorul blogului de pe IDIS „Viitorul” a operat cu date incomplete care au dus la concluzii eronate.

Începând cu data de 20 octombrie 2016, data instituirii intervenției timpurii, s-a decis ca procesul de remunerare la BC„Moldindconbank” S.A. să fie unul transparent și corect. Astfel, achitarea plăților trimestriale a început să se efectueze direct către angajații băncii, primele fiind înregistrate ca parte a retribuției angajaților. Remunerările sunt făcute publice în totalitate.

În esență, beneficiile salariaților nu au fost majorate odată cu modificarea modalității de achitare a plăților trimestriale, ci procesul a devenit public. Concomitent, transparentizarea remunerării salariaților a permis achitarea plăților fiscale, a contribuțiilor sociale și medicale aferente acestor prime, care nu erau plătite prin sistemul de salarizare practicat anterior.

Despre modalitatea efectuării plăților trimestriale practicată anterior de BC „Moldindconbank” S.A. au fost informate instituțiile de resort.

Banca Națională precizează că pe parcursul intervenției timpurii, administratorii temporari ai băncii nu au beneficiat de niciun fel de prime.